Transparent
Væglampe ELMAR L3 Friis & Moltke Design
DARK SKY
Friis & Moltke Design
ANTO L1010-160
VE2
Udendørs væglampe til erhverv
VE2
LINES L310U VÆG- / LOFTLAMPE
Luplau Poulsen Arkitekter
NYE L1001 VÆGLAMPE
VE2
L5U - udendørs væglampe fra Friis & Moltke i galvaniseret stål
Friis & Moltke Design
LIBER L6 væglampe fra Friis & Moltke
Friis & Moltke Design
Væglampen ADDO L96V af Friis og Moltke Design
Friis & Moltke Design
Væglampe OUTFIT L900 fra Lampas
Anne Qvist Design Office
Væglampe
Cubo Arkitekter
Lampas lampen OWEN L801 i sorthvid
Cubo Arkitekter
Væglampe MONK af Peter Bysted for Lampas
Peter Bysted

Søger du inspiration?

Find den rigtige udendørs væglampe til bolig eller erhverv. Se inspirationssiden med forskellige modeller af væglamper eller dyk ned i vores cases, hvor udendørslamper fra Lampas er brugt i forskellige boligområder.

Inspiration til væglamper
Se cases med væglamper
Rund væglampe OWEN ses i mellemgang om aftenen

Udendørs væglamper

En godt placeret udendørs væglampe klæder bygningen og kommunikerer klart om adgang ind i og rundt om bygningen. Få lamper er så kommunikerende som væglamper på en facade. De giver en faktuel information om, hvor indgangen er, og en mere underbevidst kommunikation om, hvilken beboer, virksomhed eller institution man kan møde bag facaden. Udtrykket kan spænde fra blødt og imødekommende til stærkt og markant. Væglamper fra Lampas understøtter en bygnings eller en virksomheds visuelle signaler om kvalitet, omtanke og æstetik.

Alle vores væglamper er designet af danske arkitekter og fremstår med en helstøbt og gennemtænkt udformning. De er generelt kendetegnet af et hjemligt udtryk mere end et industrielt. Lampas-lamper kombinerer i enestående grad funktionalitet med sanselighed. Detaljer, materialer og farver er omhyggeligt valgt eller fravalgt for at gøre udendørslampen til en lysoplevelse.

Udendørslamper til væg og facade

Lampas’ udendørslamper til væg og facader sætter stemning ved terrasser på hoteller og giver kvalitet på altaner og svalegange i etageboliger. De er med til at skabe et imødekommende miljø og en tryg atmosfære på trapper, langs facader og i garager og cykelskure. Vores udendørs væg- og loftlamper egner sig også til private boliger.

Vores lamper er langtidsholdbare på mere end en måde. De har et design, der kan holde til skiftende modestrømninger, og en funktionalitet, der opdateres løbende, f.eks. med LED.

Arkitekttegnede udendørs væglamper

Væglampen LIBER L5U, som er tegnet af Friis & Moltke Design, er en af Danmarks mest kendte og ikoniske lamper. For mange er den indbegrebet af dansk retro. Lampen er tegnet i 1970’erne som en af de første Lampas-lamper i det frugtbare parløb mellem Lampas og Friis & Moltke Design. Lampen består af en stålplade, der er bukket i en halvcirkel rundt om en lyskilde, og den er stadig slående i sin enkelhed. Vælg LIBER L5U i en farve for at bringe essensen af klassisk, dansk design med et stænk af retro ind i et nutidigt byggeri.

Den lille, kubiske væglampe NYE L1001 er en del af den prisbelønnede NYE-serie, som er designet af VE2. Med denne lampe er der tænkt på at give en behagelig lysoplevelse og skabe stemning ved indgangen til boligen. NYE L1001 sender lys ned gennem en kileformet åbning ligesom de andre NYE-lamper. Derudover kaster den en vifte af lys på muren under sig som en dekorativ detalje. NYE L1001 er en moderne udendørslampe med en stemningsfuld lysoplevelse. Denne væglampe fungerer godt i en farve, hvor den med sin kompakte form bliver en tydelig farveklat i helheden. Lampen kan desuden fås i cortén-maling, som matcher NYE-pullerten, der fås i cortén.

OWEN L801U blev i sin tid skabt af Cubo Arkitekter og brugt til et projekt omkring Syddansk Universitets campus i Odense. Den aflange lampe kan både bruges vægmonteret og loftmonteret. Efter opdateringen til LED-lyskilde fordeles lyset ensartet i det rektangulære lysfelt, som omgives af et hus i kokillestøbt aluminium. Lampen giver et effektivt, blændfrit lys, for eksempel som arbejdslys eller funktionslys, fra en lampe i et indbydende og imødekommende design.

Udendørs belysning til vægge ved indgange og svalegange

Væglamper hænger tit i hovedhøjde og der, hvor mennesker færdes, for eksempel ved indgange eller i trappeopgange. Lysmængden skal derfor balanceres i forhold til færdslen på stedet. Vi har lamper, som giver et effektivt oversigtslys uden at blænde. Det er for eksempel den runde OWEN L800U eller den aflange OWEN L801U. Andre modeller er designet til at kaste et dekorativt lys på facaden eller give et stemningsskabende lys, som er nok til at orientere sig ved døren eller finde nøglehullet. Det gælder for eksempel ADDO L96V, OUTFIT L900 eller NYE L1001.

Du finder lysfordelingskurver og lysberegningsfiler for alle vores produkter på den enkelte produktside. Vi rådgiver gerne om de bedste anvendelsesmuligheder for hver af vores væglamper. Tag fat i vores belysningskonsulent for at høre mere.