Transparent

Bygherre: Esbjerg Kommune

Arkitekt: Spektrum Arkitekter

År: 2012

Produkter: ADDO L96, PIN L304

Hjerting Strandpark

Strandpromenaden i Esbjerg blev renoveret i 2011 med landskab af Spektrum Arkitekter, og der blev blandt andet bygget en 660 meter lang træpromenade.

I 2012 skulle belysningen på strækningen udskiftes. Esbjerg Kommune ønskede pullertbelysning på en del af strækningen, men hver anden pullert skulle være uden lys og blot fungere som afgrænsning. Der var fokus på, at belysningen var med energibesparende LED-belysning, og som noget helt særligt for området: Pullerterne skulle kunne klare en stormflod. De skulle derfor leve op til mindst kapslingsklasse IP66, altså ingen indtrængen af støv/sand og i stand til at modstå kraftige vandstråler.

Lampas har tidligere leveret den enkle, rektangulære ADDO L96 pullert til Blue Water Arena i Esbjerg, både med og uden lys. Med reference til det projekt udviklede Lampas en løsning til Hjerting Strandpark, hvor LED-driveren blev pakket ind i en tæt kasse, sådan at den lever op til IP66. I alt er der leveret 56 pullerter med lys og 50 uden til Hjerting Strandpark.

I strandparken er der også opsat en gruppe parklamper PIN L304 i skiftende højder. Gruppen leder i dagslys tanken hen på master på både, der vipper op og ned i bølgerne. Om aftenen giver arrangementet en lysoplevelse på stranden.

Hjerting Strandpark er et godt eksempel på et projekt, hvor Lampas har givet rådgivning om belysning, og der er udviklet en god løsning i tæt samarbejde med kunden.

Lampas_case_hjerting_vand_
Lampas_case_tang_

Relaterede produkter

Henrik Dejbjerg Møller

Vil du vide mere?

Ring eller skriv, hvis du har et spørgsmål! I Lampas har vi en stor viden om lys og alle de overvejelser, der indgår i at skabe en smuk og funktionel belysning. Vi deler gerne ud af vores erfaring. Tag fat i os, hvis du har et spørgsmål, eller hvis du står med et udfordrende projekt.

Henrik Dejbjerg Møller

Salgschef
+45 3073 5777
hd@lampas.dk