Transparent

Schmidt Hammer Lassen

schmidt hammer lassen architects gruppefoto_

SHL.dk

Schmidt Hammer Lassen blev grundlagt i 1986 af Morten Schmidt, Bjarne Hammer og John Lassen, som havde læst sammen på Arkitektskolen i Aarhus.

Få år senere blev pullerten COVER L702 og mastelygten COVER L701 designet for Lampas.

“Når vi taler om arkitektur, er vores udgangspunkt altid enkelhed og få materialer, men altid med brug af materialer, der patinerer smukt. Det er samme værdisæt, vi bruger, når vi arbejder med produktdesign. I forhold til lys og belysning, ser vi lys som en helt afgørende medspiller for at fortælle om arkitekturen. Både når vi taler form, tekstur og funktion. Lys er alt. Det vækker vore sanser og stimulerer vore oplevelser,” siger Bjarne Hammer.

Lampen COVER introducerer en indirekte ”up-light” teknik. Det gælder for såvel pullert som masteløsningen. Den indirekte teknik sikrer et blødt lys, der virker som en god markør og navigator for brugeren.

“COVER er meget velegnet som pladsbelysning eller til belysning af gangstier,” siger Bjarne Hammer, “I sit design er den en enkel og minimalistisk lampe, der i sig selv fremtræder diskret og lader lyset være fortællingen.”

Schmidt Hammer Lassen Architects (SHL) er en af Skandinaviens mest kendte og prisbelønnede tegnestuer, som har fokus på højtprofileret, international bygningsarkitektur. SHL beskriver sig selv som dybt forankret i den nordiske arkitekturtradition, der hviler på demokrati, velfærd, æstetik, lys, bæredygtighed og social ansvarlighed.

I 2018 blev SHL en del af den globale arkitektur- og designvirksomhed Perkins+Will. I dag har SHL kontorer i Århus, København og Shanghai og man kan finde SHL’s  projekter mange steder i verden. Australien, New Zealand, Kina, Canada, USA og i Europa og naturligvis i Danmark. De fleste projekter spænder over alle aspekter af skala fra indretning til konceptdesign og masterplaner – fra projektering, til byudvikling og landskab.

Produkt design