Transparent

Bygherre: Fonden FÆNGSLET

Arkitekt/rådgiver: Cubo Arkitekter, Rambøll

Elentreprise: Kroghs El Teknik

År: 2021

Produkter: OWEN L800, OWEN L800U

Præmieringer:

Renoverprisen 2022

Horsens Kommunes Arkitekturpris 2022

Horsens Folkeblads Publikumsprisen 2022

FÆNGSLET Horsens

Gamle, gule mursten møder nye flader af cortén i transformationen af Vestsalen, FÆNGSLET i Horsens. Den nye bygning indeholder blandt andet indgang med vindfang og overdækning af en indergård, som nu kan benyttes til koncerter og events.

Transformationen er tegnet af Cubo Arkitekter, og det er en del af belysningen også. De runde lamper i ankomstområdet og på toiletterne er Cubos eget design, OWEN.

Runde OWEN-lamper supplerer de rektangulære flader både ude og inde. Lampens veldefinerede cirkelkant kontrasterer med corténstålets levende overflade og fremhæver materialets karakter.

OWEN er anvendt som funktionslys til ankomst og orientering, hvor den er diskret med sin diffuse, blændfri lysfordeling. Skulle blikket alligevel lande på OWEN-lampen, får man en lille designoplevelse. Med sine små hængsler, som lyset spreder sig ud af, er OWEN mere end en rund væg- eller loftslampe. Den lever op til kvaliteten af kulturinstitutionen FÆNGSLET og transformationen af Vestsalen i øvrigt.

Transformationen af Vestsalen har modtaget blandt andet Renoverprisen, som uddeles af Realdania og Grundejernes Investeringsfond. Med Renoverprisen følger en statuette, som er et stort, orange R.

Vi har leveret i alt 161 OWEN lamper i størrelserne 260 og 320 mm til FÆNGSLET. Lamperne er leveret i tunable white.

Se alle vores udendørs væglamper her og vores indendørsbelysning her.

Relaterede produkter

Henrik Dejbjerg Møller

Vil du vide mere?

Ring eller skriv, hvis du har et spørgsmål! I Lampas har vi en stor viden om lys og alle de overvejelser, der indgår i at skabe en smuk og funktionel belysning. Vi deler gerne ud af vores erfaring. Tag fat i os, hvis du har et spørgsmål, eller hvis du står med et udfordrende projekt.

Henrik Dejbjerg Møller

Salgschef
+45 3073 5777
hd@lampas.dk