Transparent
NYE L1004 pullertlampe med træsæde
VE2
ANTO L1012 pullertlampe
VE2
Pullert i corten NYE L1002
VE2
Puf med lys NYE af VE2
VE2
Pullert med lys PIN af Luplau Poulsen Arkitekter
Luplau Poulsen Arkitekter
Pullertlampe COVER l702
Schmidt Hammer Lassen
Pullertlampe ADDO L96
Friis & Moltke Design
Pullertlampe FACET L104 fra Lampas
Jan Fugl og Kai Hansen
Pullert med lys ADDO L95M af Friis og Moltke Design
Friis & Moltke Design
Pullertlampe OUTFIT L901 fra Lampas
Anne Qvist Design Office
Pullerten KONUS fra Lampas
Torben Rix og Ole Bruhn
Pullertlampe MONK L201
Peter Bysted
Pullert i støbejern LIGHTHOUSE
Peter Bysted
Pullerten VEKSØ fra Lampas
Tom Stepp

Søger du inspiration?

Find den rigtige pullert med lys til parken, stien eller indkørslen. Se inspirationssiden med forskellige modeller af pullertlamper eller dyk ned i vores cases, hvor pullertlamper fra Lampas er brugt i for eksempel byrum og boligområder.

Cases med pullertlamper
Inspiration med pullertlamper
Pullertlampe COVER L702 ved lystbådehavn

Pullertlamper og pullertbelysning

Pullerten – den lave, udendørs lampe – er et uundværligt designelement for mange landskabsarkitekter. Meget få belysningsprodukter har som pullertlampen evnen til at understrege et landskab, angive en retning og skabe en stemning på én gang. Derfor er vi meget passionerede omkring at designe pullerter i Lampas.

Som alle vores andre belysningsprodukter skal vores pullertlamper skabe værdi, uanset om det er lyst eller mørkt.

I dagslys skal pullertens form og farve understøtte omgivelserne med et gennemtænkt udtryk. Pullertlampen skal tiltrække sig opmærksomhed eller lade være, alt afhængig af målet med arkitektens lampevalg. COVER L702 pullertlampe er kendetegnet af en gennemsigtig skærm, som trækker sig i baggrunden og giver opmærksomheden til omgivelserne i dagslys.

I mørke skal en pullertlampe give et behageligt og tryghedsskabende lys, som hverken blænder eller lysforurener. Mange af vores pullerter kan leveres med ensidigt lys netop for at undgå, at lyset spredes mere end nødvendigt. Vores ANTO og NYE pullerter er Dark Sky certificeret af organisationen Dark Sky International.

Pullerter med lys

Pullerter med lys udvikles i Lampas i tæt samarbejde med arkitekter og designere. Målet er at skabe exceptionelle belysningsprodukter, der også er en æstetisk oplevelse i dagslys.

Vores pullertlamper er skabt til at understøtte arkitektur og landskabsarkitektur. De komplementerer byrummet eller landskabet med vidt forskellige udtryk.

NYE L1002 er en pullertlampe, der på én gang er rustik og moderne. I corténstål fremstår den som en blok af rustrødt jern, som skaber stemning med et rart, varmt lys. NYE L1002 matcher klassiske miljøer og moderne byggeri lige godt. Den er designet af VE2 i forbindelse med udvikling af boligområdet Nye i Aarhus. I 2020 blev hele NYE-serien kåret som Best of the Best i belysningskategorien af den internationalt anerkendte designorganisation Red Dot Award.

Pullertbelysning i dansk design

Anne Qvist Design Office har med OUTFIT L901 designet en dekorativ pullert med lys. Lampens flade front er enkel, men man fornemmer den ovale form, den er foldet i, og som giver lampen dens karakter. Når den er tændt, står OUTFIT L901 frem med fine lysdetaljer både nedad og opad. Skab sammenhæng på tværs af boligområdet ved at vælge hele serien med pullert, væglampe og postkasse.

KONUS L1201 er en enkel lyspullert, som får sit udtryk fra de fire tynde stållinjer, der omgiver den, og sit navn fra den indvendige, belyste kegle. Pullerten, som er designet af arkitekterne Torben Rix og Ole Bruhn, er robust i sin enkelhed og kaster et fint, cirkulært lys omkring sig. Den er perfekt til at vise vej ud ad slyngede stier.

Pullerter og belysningskrav

Vi rådgiver gerne om, hvor meget lys vores pullerter giver, og hvad det betyder for placeringen af dem. Nogle af vores pullerter er designet til at give meget lys, andre til at give meget stemning. Lysspredningen er mindre fra den lave pullert end fra den høje parklampe. Derfor kræver det i nogle tilfælde en kombination af pullertlamper og parklamper at opfylde kravene i en bestemt belysningsklasse.

Til gengæld giver pullertlamper nogle muligheder, som belysning i højden ikke gør. En række af tæt placerede pullerter kan fremhæve et kuperet landskab på en helt anden måde, end en række af parklamper kan. Pullerter med lys er i det hele taget gode til ledelinjer i landskabet – gangstier, indkørsler, promenader og havnefronter. Vores to lamper VEKSØ L1101 og LIGHTHOUSE L209 er specielt designet til kystnære miljøer.

Brug også pullerter til at afgrænse et areal. ADDO L96 er et eksempel på en fleksibel pullert, som kan indgå som et arkitektonisk element i landskabsplanen, og som kan leveres med lys på en, to, tre, fire eller ingen sider. I Hjerting ved Esbjerg veksler pullerter med og uden lys med et meget fint resultat.

Pullert i cortén

Pullertlamper fra Lampas fås i varmgalvaniseret stål eller pulverlakering. Derudover producerer Lampas to pullerter, som vi tilbyder i materialer, der skal have lov til at ruste. Det er NYE L1002, som er fremstillet i cortén, og LIGHTHOUSE L209, som kan leveres i ubehandlet støbejern. Selvom overfladerne fremstår ens, har de to pullerter hver sit udtryk. NYE L1002 giver indtryk af en moderne udendørs lampe med et varmt, rustikt look, mens LIGHTHOUSE L209 meget tydeligt har referencer til det maritime miljø.

Alle vores pullertlamper kan leveres i den RAL-farve, som matcher virksomhedens designmanual eller bygningens identitet.