Transparent
Vejarmaturet MIRUM L1400
DARK SKY
Studio Hammer
Parklampe med spot i studie
VE2
Parklampen ANTO L1014 fra VE2
DARK SKY
VE2
Parklampe SOMBRERO fra Lampas
DARK SKY
Cubo Arkitekter
Parklampen Cover L303
Luplau Poulsen Arkitekter
Lampas_PIN_L304_Parklampe
Luplau Poulsen Arkitekter
Parklampe QUINTUS L500
C.F. Møller Design
Parklampe til Ø60 mm QUINTUS L500-60 i sorthvid
C.F. Møller Design
BALLO L809 VEJARMATUR
Cubo Arkitekter
Parklampe BALLO L807
Cubo Arkitekter
BALLO L808 WIREARMATUR
Cubo Arkitekter
Parklampen ADDO L95 af Friis og Moltke Design
Friis & Moltke Design
Parklampe KILDEBJERG L910 fra Lampas
Anne Qvist Design Office
Parklampen COVER L701 af Schmidt Hammer Lassen
Schmidt Hammer Lassen
Lampas_Andersen_L207_parklampe
Peter Bysted
Parklampe KONUS L1202
Torben Rix og Ole Bruhn

Søger du inspiration?

Find den rigtige parklampe til villavejen og parkeringspladsen. Se inspirationssiden med forskellige modeller af gadelamper eller dyk ned i vores cases, hvor parklamper fra Lampas er brugt i for eksempel boligområder og havnemiljøer.

Inspiration med parklamper
Cases med parklamper
Belysning. Parklampen ANTO L1014 i cortén med enkelt lampehoved. Parklampen er designet af VE2.

Parklamper, parkbelysning og gadelamper

Parklamper og gadelamper er effektive, når der er brug for oversigtslys og rigeligt funktionslys i højden. Det kan for eksempel være på parkeringspladser, hvor lyset kommer op over bilerne og skaber god synlighed for brugeren af pladsen.

Også på gang- og cykelstier kan parklamper anvendes til at give rigeligt lys med lang udstrækning. Jo færre skygger og mørke pletter der er på stien, jo større tryghed vil den gående eller cyklende opleve.

På torvet eller pladsen kan en serie af parklamper bruges til at definere byrummet. Parklampen – gadelampen – er bogstaveligt talt skabt til byrumsbelysning. Brug den sammen med pullerter til at skabe hygge, oplevelser og stemning.

Gadelamper og vejbelysning

For bygherren betyder stil og æstetik ofte lige så meget for valget af lampe som lysmængde og funktionalitet. I Lampas arbejder vi tæt sammen med arkitekter og designere om at skabe exceptionelle belysningsprodukter, der også er en æstetisk oplevelse i dagslys. Vi skaber og producerer nutidige lamper, som ofte har et minimalistisk eller funktionalistisk udtryk.

Vores gadelamper og vejarmaturer er skabt til at understøtte urban arkitektur og landskabsarkitektur. De komplementerer byrummet eller landskabet ved at fremstå i gedigen kvalitet og gennemtænkt æstetik. Samtidig har de forskellige modeller vidt forskellige udtryk. SOMBRERO L805 leder på mange måder tankerne hen på en moderniseret gadelampe, der sender lyset nedad fra en synlig lyskilde i toppen. Den skaber en rar stemning i både dagslys og mørke. SOMBRERO L805 er designet af Cubo Arkitekter i 2000.

Parklamper med karakter

Parklamperne PIN L304 og COVER L303 har et enklere udtryk. De bryder med ideen om et lampehoved sat på en mast – i stedet har mast og lampehoved samme cylindriske form. Begge lamperne fremstår diskret i dagslys, hvor især COVER L303 med den helt transparente skærm lader omgivelserne komme til. Om natten fremstår de to master til gengæld tydeligt i landskabet med lodrette, søjleformede lysflader. PIN L304 og COVER L303 er designet af Luplau Poulsen Arkitekter. De to mastelygter er ens, bortset fra, at skærmen hos PIN er satineret. Både PIN og COVER fås også som pullertlamper.

En parklampe, der har sit helt eget udtryk, er ADDO L95. Her er den traditionelle gadelampe helt forsvundet, og i stedet har designerne i Friis & Moltke Design skabt et nytænkt belysningsprodukt. ADDO L95 står i landskabet som en kvadratisk mast af stål. Om aftenen, når den tændes, sætter den lodrette streger af lys i mørket og akkompagnerer dermed stier og parkeringspladser på sin helt egen måde.

Parklamper, gadelamper og belysningskrav

En parklampe eller gadelampe løfter lyskilden op i mindst tre meters højde, og derfor har mastelygten en større lysspredning end den lavere pullertlampe. Det betyder, at parklamper er mere effektive pr. mast i forhold til at opfylde belysningskravene i alle belysningsklasser. I Lampas har vi lang erfaring med at udarbejde belysningsplaner, og vi rådgiver gerne vores kunder. Det gælder, uanset om der er tale om lys til en privat virksomhed, en boligforening, en kommune eller en helt anden sammenhæng, hvor bygherren skal sikre lys inden for en belysningsklasse. Vi kan for eksempel hjælpe med at finde produkter, der stilmæssigt har samme udtryk, og som opfylder lyskravene.

Flere af vores parklamper er fleksible og kan tilpasses forskellige formål og placeringer. Med mastelygter i byrummet kan det være en opgave at undgå ubehageligt spildlys – lysforurening – nær vinduer på huse og etageboliger. Derfor har vi flere produkter, hvor lyset kan målrettes til en eller flere sider. PIN L304 kan monteres med en afskærmning, mens ADDO L95 kan lukkes eller åbnes på op til fire sider.

Parkbelysning med LED-lys

En stor del af vores parkbelysning er klassikere, som er designet for årtier siden og har været i produktion lige siden. Inden for de seneste år har vi i Lampas opgraderet alle vores belysningsprodukter med den nyeste LED-teknologi, sådan at de lever op til nutidens krav om energibesparende og vellysende lyskilder. I samme ombæring er indmaden eller designet forbedret med optimeringer, der letter installation og montage.

De fleste af vores parklamper og gadelamper kan leveres pulverlakeret i alle RAL-farver. Det giver mulighed for at tilpasse belysningen til boligselskabets eller virksomhedens udtryk eller for at skabe en unik eller farverig stil med byrumsbelysningen. Vi maler selv på eget pulverlakeringsanlæg i Kolding, og det giver fuld kontrol med kvaliteten.