Transparent

Bygherre: Tækker Group

Arkitekt/rådgiver: LOOP Architects, Hune & Elkjær, AART Architects m. fl. (se nye.dk)

El-entreprise: Mariendal El

Byggeår: 2019

Produkter: NYE L1001, NYE L1002

Nye by

Nye er en ny bydel med fokus på bæredygtighed, som siden 2016 er bygget op nord for Aarhus. NYE er også navnet på en prisbelønnet belysningsserie, som VE2 og Lampas har skabt, og som har taget navn efter bydelen.

Boligområdet Nye er skabt fra bunden som en moderne landsby. Arkitekterne LOOP Architects og Hune & Elkjær står bag landskabsarkitekturen og længehusene, der blev bygget som det første. Arkitekterne ønskede en udendørsbelysning, som passede til bygningernes og områdets karakter.

VE2 og Lampas udviklede en serie af lamper, hvor der er tænkt på langtidsholdbarhed af produktet, både når det gælder udtryk og materialer.

Serien skulle samtidig være indpasningsvenlig til både moderne og klassisk arkitektur og som her, hvor pullerten i cortén matcher et bæredygtigt boligområde til familier.

NYE-produkterne er designet i monomaterialer, som er nemme at genanvende. Når lysenheden er fjernet, er der kun stål tilbage.

Pullerter og væglampe er skulpturelle om dagen og giver et stemningsskabende lys om aftenen. Lampen er designet til at minimere lysforurening til gavn for flora og fauna.

I Nye er pullerten NYE L1002 i corténstål og 600 mm brugt som markør ved længehusene og langs stierne omkring den anlagte sø. Ved dørene byder væglampen NYE L1001 velkommen til beboere og gæster.

NYE lamperne er en del af vores store udvalg af pullerter og udendørs væglamper.

Lampas_case_NYE_cyklist_
Lampas_case_NYE_blomster_

Relaterede produkter

Henrik Dejbjerg Møller

Vil du vide mere?

Ring eller skriv, hvis du har et spørgsmål! I Lampas har vi en stor viden om lys og alle de overvejelser, der indgår i at skabe en smuk og funktionel belysning. Vi deler gerne ud af vores erfaring. Tag fat i os, hvis du har et spørgsmål, eller hvis du står med et udfordrende projekt.

Henrik Dejbjerg Møller

Salgschef
+45 3073 5777
hd@lampas.dk