Transparent

Bygherre: Tækker Group
Arkitekt: LOOP Architects, Hune & Elkjær, AART Architects m. fl. (se nye.dk)
År: 2019
Produkter: NYE L1001, NYE L1002

Nye boligområde, Aarhus

Nye er en ny bydel med fokus på bæredygtighed, som siden 2016 er bygget op nord for Aarhus. NYE er også navnet på en prisbelønnet belysningsserie, som VE2 og Lampas har skabt, og som har taget navn efter bydelen.

Boligområdet Nye er skabt fra bunden som en moderne landsby. Arkitekterne LOOP Architects og Hune & Elkjær står bag landskabsarkitekturen og længehusene, der blev bygget som det første. Arkitekterne ønskede en udendørsbelysning, som passede til bygningernes og områdets karakter.

VE2 og Lampas udviklede en serie af lamper, hvor der er tænkt på langtidsholdbarhed af produktet, både når det gælder udtryk og materialer.

Serien skulle samtidig være indpasningsvenlig til både moderne og klassisk arkitektur og som her, hvor pullerten i cortén matcher et bæredygtigt boligområde til familier.

NYE-produkterne er designet i monomaterialer, som er nemme at genanvende. Når lysenheden er fjernet, er der kun stål tilbage.

Pullerter og væglampe er skulpturelle om dagen og giver et stemningsskabende lys om aftenen.
I Nye er pullerten NYE L1002 i corténstål og 60 cm brugt som markør ved længehusene og langs stierne omkring den anlagte sø. Ved dørene byder væglampen NYE L1001 i sort velkommen til beboere og gæster.

Lampas_case_NYE_cyklist_
Lampas_case_NYE_blomster_

Relaterede produkter

Belysningschef Søren Lauritsen

Vil du vide mere?

Ring eller skriv, hvis du har et spørgsmål! I Lampas har vi en stor viden om lys og alle de overvejelser, der indgår i at skabe en smuk og funktionel belysning. Vi deler gerne ud af vores erfaring. Tag fat i os, hvis du har et spørgsmål, eller hvis du står med et udfordrende projekt.

Søren Lauritsen

Belysningschef
+45 2498 8901
sl@lampas.dk