Transparent
LIBER L17/L18 POSTKASSE
Friis & Moltke Design
Postkassen OUTFIT har en en helt glat frontplade
Anne Qvist Design Office

Søger du inspiration?

Find inspiration til at vælge den rigtige designpostkasse. Se inspiration eller cases for at opleve vores to postkassemodeller i forskellige miljøer.

Inspiration til postkasser
Case med postkasser
Designer postkasser fra Lampas ved rækkehuse

Postkasser

Lampas producerer to designpostkasser, som på hver deres måde udstråler kvalitet og interesse for dansk design.

Postkassen LIBER L17, som Friis & Moltke Design tegnede i 1980, er blevet et ikon inden for dansk design. LIBER L17 er det officielle navn for postkassen – mange danskere kender den helt enkelt som Lampas-postkassen. Den legendariske postkasse fås pulverlakeret og er gennem årene blevet opsat i mange, markante farver. Det har været med til at gøre LIBER kendt og elsket. Vælger man den, får man en postkasse, som på én gang er klassisk og retro, og hvor den helt uforlignelige kvalitet kan mærkes, hver gang man tømmer den.

I 2000’erne designede industriel designer Anne Qvist en ny postkasse for Lampas. I en meget enkel streg udtænkte hun OUTFIT, en stram, rektangulær postkasse, som i sit udtryk er renset for alle unødige detaljer. Denne postkasse fremstår som et meget nytænkende og minimalistisk valg af postkasse.

Begge vores postkasser kan leveres til montering på stander eller direkte på muren. Når det gælder OUTFIT, kan den også integreres i murværket.

Designpostkassen er en del af arkitekturen

En veldesignet postkasse er en vigtig del af facadens arkitektoniske helhed sammen med husnumre og væglamper. Begge vores postkasser indgår i designserier, som også indeholder skilte og belysningsprodukter. Benyt serierne til at skabe et sammenhængende visuelt udtryk for virksomheden eller boligen. For LIBER-postkassen findes der også et avisrør og en plade til afdækning af et udendørs målerskab i serien.

Derudover opfylder vores postkasser alle nødvendige funktionelle behov. Det er en selvfølge, at postkasserne er nemme at betjene, holder breve og aviser tørre og giver mulighed for tydeligt at vise navn og adresse. En detalje ved OUTFIT er, at lås og brevindkast er skjult bag en plade, som vippes frem. LIBER-postkassen tilbyder vi i to størrelser, L17 og L18. Den rigtige størrelse af postkassen er ikke kun et spørgsmål om, hvor stor en mængde post man forventer at modtage. Det er også et spørgsmål om samspillet med andre elementer omkring indkørsel og facade.

For begge de to postkasser gælder det, at de er skabt til at holde i årtier i al slags vejr. Materialet er varmgalvaniseret stål for LIBER og aluminium for OUTFIT. Begge dele kan efterfølgende pulverlakeres.

Designpostkasser til private hjem og til boligselskaber

Vi hjælper gerne med at skabe samlede postløsninger til boligselskaber og virksomheder. Se for eksempel casen fra boligprojektet Giber Å. Vores postkasser fungerer lige godt, om de hænger individuelt eller serielt.

Hvis du mangler en designpostkasse til dit private hjem, er du meget velkommen til at kontakte os via kontaktsiden.

I Lampas arbejder vi tæt sammen med arkitekter og designere om at skabe exceptionelle belysningsprodukter, der også er flotte i dagslys. Vores postkasser skal leve op til samme kvalitet. Ligesom vores lamper skal de være skabt til at understøtte arkitektur og landskabsarkitektur. De skal sætte prikken over i’et på boligen ved at fremstå i gedigen kvalitet og gennemtænkt æstetik.

Du kan være sikker på at få et produkt, som lever op til høje krav om gennemtænkt design og kvalitet i udførelsen, når du vælger en postkasse fra Lampas.