Transparent

Bygherre: Deas Ejendomsadministration

Arkitekt/rådgiver: C & W Arkitekter

Elentreprise: LINDE EL A/S

Produkter: BALLO L804-500

Nordea Bank

Det gav bedre lys, lavere strømforbrug og mindre CO2-udledning, da Lampas i samarbejde med LINDE EL A/S udviklede et LED retrofit kit og opgraderede de eksisterende BALLO-lamper i den gamle Fionia Bank-bygning i Odense til LED. Det betød samtidig, at virksomhederne i bygningen kunne beholde de smukke, hvide kuppellamper.

Rummet, hvor lamperne hænger, er et gårdrum, som er overdækket og skabt om til et atrium med højt til loftet. Øverst oppe hænger rækker af storrumspendlen BALLO L804-500. Rummet fungerer som kantine for de virksomheder, der lejer sig ind i huset. En af dem er Nordea.

“Vi er en bank, som tilbyder grønne produkter og profilerer os på bæredygtighed. For os hænger det sammen, at vi også arbejder med bæredygtighed på de indre linjer,” siger Flemming Rasmussen, Nordeas områdedirektør for Erhverv på Fyn.

“Atriummet er et fantastisk rum, som fungerer rigtigt godt, og det er belysningen jo en del af grunden til. Det er også bæredygtigt, at man ikke bare smider ting ud. Så vi er utroligt glade for, at det var muligt at beholde lamperne og skifte teknikken til en langsigtet, holdbar løsning,” siger han.

LED-kittet til BALLO-lamperne er udviklet i et samarbejde mellem LINDE EL A/S og Lampas.

“Det skulle gøres så let som muligt for kunden, så lamperne ikke skulle tages ned og sendes til fabrikken,” siger Jesper Timming, direktør i LINDE EL A/S, “Vi udviklede en løsning, hvor man på stedet tager den gamle indmad ud og sætter LED-kittet ind. LED-opgradering er i god tråd med det politiske billede, hvor der er fokus på CO2 og energiforbrug. Som en afledt effekt har kunden fået mere lys. Så det er vejen frem.”

For Lampas har det været et positivt og spændende samarbejde. Belysningschef Søren Lauritsen siger:

“BALLO-lamperne er arkitekttegnede lamper udført i godt håndværk. De har et tidløst udtryk og en god kvalitet, og derfor kan de holde i rigtigt mange år med opdateret teknik. Løsningen er udviklet i tæt dialog med kunden og elinstallatøren. Det har været en utroligt spændende udfordring at være med til at finde den rigtige løsning, både teknisk og arkitektonisk, til det flotte rum.”

Se alle vores retrofit kits til LED-opgradering her.

Opgradering til LED hos Nordea i Odense

Relaterede produkter

Henrik Dejbjerg Møller

Vil du vide mere?

Ring eller skriv, hvis du har et spørgsmål! I Lampas har vi en stor viden om lys og alle de overvejelser, der indgår i at skabe en smuk og funktionel belysning. Vi deler gerne ud af vores erfaring. Tag fat i os, hvis du har et spørgsmål, eller hvis du står med et udfordrende projekt.

Henrik Dejbjerg Møller

Salgschef
+45 3073 5777
hd@lampas.dk