Transparent

Luplau Poulsen Arkitekter

Erik Luplau og Jørn Poulsen

www.luplau-poulsen.dk

“Designet af godt lys falder i naturlig forlængelse af vores arbejde med bygningsarkitektur,” siger Luplau & Poulsen, som har designet flere klassikere for Lampas. Et eksempel er PIN L304, som med sin banebrydende enkelhed er en af de mest kendte og anerkendte mastelygter i hele vores sortiment.

Samarbejdet med Lampas begyndte i 1995 med lampen DOT*. Væglampen, som blev produceret indtil for få år siden, var med til at sætte standarden for lysdesign fra Luplau & Poulsens hånd. Tegnestuen stiler fortsat efter at skabe belysningsprodukter, som er enkle, uprætentiøse og nemme at integrere i moderne arkitektur.

Boligbyggeri har ofte været en anledning for Luplau & Poulsen til at udtænke god belysning både ude og inde. Det gælder for eksempel PIN L305, PIN L304 og COVER L303 fra slutningen af 1990’erne, som er udviklet i forbindelse med planlægning af store boligbebyggelser og byrum. Her var der fokus på optimalt, blændfrit lys med et markant og stilrent udtryk.

“De overordnede parametre for vores designproces er altid funktion, kvalitet, æstetik og bæredygtighed i alle henseender. Vi stræber mod kvalitetslys i et enkelt, stringent og tidløst formsprog, som til enhver tid kan forenes med skiftende arkitekturtendenser,” siger Luplau & Poulsen.

Luplau & Poulsen lægger desuden vægt på arbejdet med detaljer og materiale, som ligesom samarbejdet omkring produktionen ses som en vigtig vej mod et langtidsholdbart design i god kvalitet til en konkurrencedygtig pris.

Erik Luplau og Jørn Poulsen glæder sig med andre ord, når deres formgivning er tidløs og til stadighed kan leve op til kundernes krav om godt design og god lyskvalitet.

* dengang Apart Design

Læs interviewet med Jørn og Erik i Lampas’ katalog:

Produkt design