Transparent

Jan Fugl og Kai Hansen

Designere Jan Fugl og Kai Hansen

Jan Fugl og Kai Hansen startede deres fælles designvirksomhed i 1986. Jan Fugl som cand. arch. og arkitekt MAA fra Arkitektskolen Aarhus 1977 og Kai Hansen som sølvgravør, uddannet 1961, og designer mDS (medlem af DesignSalon). Deres pullert FACET L104 er designet i 1988.

“Vi indgik i 1988 et samarbejde med Lampas om udviklingen af en ny belysningsserie. Serien introducerede et koncept med indirekte belysning i Lampas’ belysningsprogram. Det blev med tiden til yderligere en række armaturer, der dækkede både indendørs og udendørs belysning,” fortæller de.

Af den oprindelige serie er FACET L104 fortsat i produktion hos Lampas i dag.

I samarbejdet med Lampas bestræbte Jan Fugl og Kai Hansen sig på at arbejde med en enkel geometri som grundlag for et universelt formsprog, en enkel produktion og funktionel, blændfri lysteknik.

Fra begyndelsen af Jan Fugl og Kai Hansens fælles designvirksomhed spændte opgaverne fra møbel- og belysningsdesign til udformning af en lang række industrielle designprodukter. De to har igennem deres samarbejde opnået en række arkitektur- og designpriser i Danmark og Japan inden for så forskellige områder som affaldssortering, teknisk installationsdesign, grafik og layout samt handicapredskaber.

“Det bærende element i vores arbejde med enhver designopgave er ambitionen om at opnå den optimale syntese mellem form, materiale og funktion. Denne syntese har for os en særlig betydning, når det handler om arbejdet med lys og belysningsdesign,” siger Jan Fugl og Kai Hansen, “Netop her spiller lysets interaktion med stoffet og materialets overflader, farve, geometri og form en afgørende rolle for skabelsen af det funktionelle og det stemningsskabende lys.”

Produkt design