Transparent

Studio Hammer

Bjarne Hammer fra Studio Hammer

studiohammer.dk

“Grundtanken bag Studio Hammer er: Design former forandring. Målet med Studio Hammer er derfor at hjælpe virksomheder med at skabe positive forandringer og løsninger for brugeren,” siger arkitekt Bjarne Hammer, som startede Studio Hammer i 2021.

Studio Hammer arbejder i hele feltet inden for arkitektur og design. De positive forandringer, som studioet vil være med til at skabe gennem konkrete projekter, kan være tekniske, æstetiske eller etiske. Bjarne Hammer har grundlagt virksomheden med stor vægt på det etiske, nemlig nødvendigheden af, at klimaansvar og bæredygtighed bliver en indarbejdet del af byggetraditionerne.

Gadelampen MIRUM L1400 er således skabt med tanke på lang levetid, nem genanvendelse og lav lysforurening, ud over at den er designet til at give et smukt og effektivt gadelys.

Bjarne Hammer er iværksætter med mange års erfaring, resultater og udmærkelser på cv’et, mest af alt som medgrundlægger af og mangeårig kreativ direktør i schmidt hammer lassen architects. Han har gennem årene tegnet lyddæmpende lofter, nationalbiblioteker og alt ind i mellem, deriblandt også belysning.

“Den kreative proces fra dialog og analyse til koncept og resultat er den samme, uanset om man skaber en bygning eller en lampe,” siger han.

“I design af belysning er der en særlig opgave i at sikre, at lampen er seværdig og troværdig både som tændt og slukket. En stor del af døgnet er lampen ikke belysning, men et objekt, der svæver oppe i luften. Og når den så tændes, er lyset helt afgørende for stemningen på stedet. Lys er vigtigt,” siger Bjarne Hammer.

Læs interviewet med Bjarne i Lampas’ katalog:

Produkt design