Transparent

Bygherre: Energinet

Arkitekt/rådgiver: Hvidt & Mølgaard, Kristine Jensens Tegnestue, Rambøll, Hoffman A/S

Elentreprise: Caverion

År: 2007

Produkter: PIN L304, PIN L304 RETROFIT KIT

Energinet

Energinet’s hovedsæde i Fredericia er bygget i 2007 med arkitektur af Hvidt & Mølgaard og landskab af Kristine Jensens Tegnestue. Fra Lampas’ udvalg af parklamper blev lampen PIN L304 med det enkle udtryk valgt til at supplere bygningens store linjer. En del af de i alt 70 lamper er udstyret med ensidig afskærmning, som retter lyset mod færdselsveje.

På parkeringspladsen står de slanke, lysende cylindere skiftevis med lave træer og medskaber det lodrette element i landskabet.

Parkeringspladsen er siden 2007 blevet udvidet flere gange. Hver gang har det været nemt for Energinet at supplere belysningen med den tidløse, klassiske PIN-lampe, som har været i uafbrudt produktion hos Lampas siden 1990’erne.

Da lamperne blev sat op, var lysstofrør den gængse lyskilde. Fordi Energinet selv er en del af el-infrastrukturen i Danmark og har medansvar for den grønne omstilling, var det vigtigt for virksomheden at skifte til LED-lyskilder. Der var samtidig ønske om at bevare lamperne, som stadig stod flot på p-pladsen. Derfor leverede Lampas i 2016 opgraderingen som LED-kits, der er nemme for elektrikeren at indsætte i den eksisterende mast.

Relaterede produkter

Henrik Dejbjerg Møller

Vil du vide mere?

Ring eller skriv, hvis du har et spørgsmål! I Lampas har vi en stor viden om lys og alle de overvejelser, der indgår i at skabe en smuk og funktionel belysning. Vi deler gerne ud af vores erfaring. Tag fat i os, hvis du har et spørgsmål, eller hvis du står med et udfordrende projekt.

Henrik Dejbjerg Møller

Salgschef
+45 3073 5777
hd@lampas.dk