Transparent

Bygherre: Energinet

Arkitekt/rådgiver: Hvidt & Mølgaard, Kristine Jensens Tegnestue, Rambøll, Hoffman A/S

Elentreprise: Caverion

År: 2007

Produkter: PIN L304, PIN L304 RETROFIT KIT

Energinet

Energinet’s hovedsæde i Fredericia er bygget i 2007 med arkitektur af Hvidt & Mølgaard og landskab af Kristine Jensens Tegnestue. Parklampen PIN L304 med det enkle udtryk blev valgt til at supplere bygningens store linjer. En del af de i alt 70 lamper er udstyret med ensidig afskærmning, som retter lyset mod færdselsveje.

På parkeringspladsen står de slanke, lysende cylindere skiftevis med lave træer og medskaber det lodrette element i landskabet.

Parkeringspladsen er siden 2007 blevet udvidet flere gange. Hver gang har det været nemt for Energinet at supplere belysningen med den tidløse, klassiske PIN-lampe, som har været i uafbrudt produktion hos Lampas siden 1990’erne.

Da lamperne blev sat op, var lysstofrør den gængse lyskilde. Fordi Energinet selv er en del af el-infrastrukturen i Danmark og har medansvar for den grønne omstilling, var det vigtigt for virksomheden at skifte til LED-lyskilder. Der var samtidig ønske om at bevare lamperne, som stadig stod flot på p-pladsen. Derfor leverede Lampas i 2016 opgraderingen som LED-kits, der er nemme for elektrikeren at indsætte i den eksisterende mast.

Relaterede produkter

Henrik Dejbjerg Møller

Vil du vide mere?

Ring eller skriv, hvis du har et spørgsmål! I Lampas har vi en stor viden om lys og alle de overvejelser, der indgår i at skabe en smuk og funktionel belysning. Vi deler gerne ud af vores erfaring. Tag fat i os, hvis du har et spørgsmål, eller hvis du står med et udfordrende projekt.

Henrik Dejbjerg Møller

Salgschef
+45 3073 5777
hd@lampas.dk