Transparent
ADDO L95 / ADDO L95 MINI LED RETROFIT KIT Parklampen ADDO L95 af Friis og Moltke Design
Friis & Moltke Design
ADDO L96 LED RETROFIT KIT Pullertlampe ADDO L96
Friis & Moltke Design
DOT L301 LED retrofit kit DOT L301 LED RETROFIT KIT
Luplau Poulsen Arkitekter
LED opgradering indsats til PIN lampe Lampas_PIN_L304_Parklampe
Luplau Poulsen Arkitekter
LED opgradering til BALLO lampe Lampas_-BALLO_L804_500_pendel
Cubo Arkitekter
LED opgradering til PIN pullertlampe Pullert med lys PIN af Luplau Poulsen Arkitekter
Luplau Poulsen Arkitekter
OWEN L800/L800U LED RETROFIT KIT OWEN L800/L800U LED RETROFIT KIT
Cubo Arkitekter
LED opgraderingsindsats til rektangulær OWEN lampe OWEN L801/L801U LED RETROFIT KIT
Cubo Arkitekter

Søger du inspiration?

Virksomheder oplever blandt andet bedre lys og mindre strømforbrug. Se cases med LED Opgradering.

Cases med LED Opgradering
LED opgraderede pendler belyser kantine

LED Opgradering

LED opgradering med et retrofit kit er et bæredygtigt valg, hvor man udskifter lysteknikken i eksisterende lamper i stedet for at udskifte hele lampen. For en samlet belysning på ude- eller indearealer – parkeringspladser, trappeopgange, stisystemer osv. – er det en væsentlig besparelse i ressourcer.

LED er den lyskilde, der har det laveste strømforbrug og den længste levetid. Man sparer strøm, men også andre vigtige ressourcer som penge og CO2. Den lange levetid på lyskilden er et plus for både bygherre og miljø, fordi der ikke skal skiftes lyskilde nær så tit. Når man derudover genbruger så meget som muligt af den eksisterende lampe, sænker man ressourceforbruget yderligere.

En LED opgradering med retrofit kits betyder også, at man kan beholde lamper, som man er glad for, samtidig med at man opgraderer til den nyeste lysteknologi. Vi kan levere LED retrofit kits, som spiller sammen med styring og dæmpning med for eksempel Dali, Casambi, Dynadimmer eller 1-10 volt. Lysets farvetemperatur kan ligeledes bestemmes af kunden.

LED opgradering med retrofit kit

Lampas-lamper har et tidløst design og er fremstillet i holdbare materialer. Derfor er en ældre Lampas-lampe ofte i god stand årtier efter, at den blev leveret. Når det gælder lysteknologien i lampen, er der imidlertid sket en enorm udvikling, siden de første Lampas-lamper blev produceret i 1971.

Derfor udvikler Lampas løbende retrofit kits til vores klassiske lamper. Vi mener, at det bedste resultat opnås, når det er leverandøren af lampen, som også udvikler og leverer LED-kittet. Det sikrer, at kittet passer til lampens indre og ydre design, og at lysoplevelsen er den samme eller bedre efter udskiftningen. Dertil kommer, at vi som leverandør står inde for CE-mærkning og fabriksgaranti for de nye komponenter i den opgraderede belysning.

Hos Lampas anbefaler vi også andre forbedringer sammen med LED-opgraderingen. Det kan for eksempel være at udskifte ældre plastskærme, da nye skærme ofte er fremstillet af plasttyper, som er LED-optimeret og diffuserer lyset bedre.

LED opgradering er bæredygtigt på flere måder

De fleste tænker umiddelbart på at spare strøm og CO2, når de tænker opgradering til LED. Et effektiviseret og reduceret forbrug af strøm og CO2 er også en oplagt grund til at udskifte til LED-teknologi. Der er dog også andre store fordele ved at opgradere til LED med et retrofit kit.

En af fordelene er, at LED-enheder har en længere levetid end andre lyskilder. De skal helt enkelt skiftes sjældnere. Hvor et kompaktlysstofrør har en levetid på 10-20.000 timer, har en tilsvarende LED-enhed en levetid på 50-120.000 timer. Skifter man fra udladningslamper, er gevinsten i levetid endnu større. Det lavere ressourceforbrug til lyskilder er med til at gøre LED til et endnu mere bæredygtigt og klimavenligt valg. For bygherren giver den lange levetid nemmere drift og færre fejl i belysningen.

Da Lampas foretog en LED opgradering af BALLO-lamperne i Fionia bygningen i Odense, var den lavere udskiftningsfrekvens en særligt stor fordel. Pendlerne hænger nemlig i et meget højloftet rum. Det krævede en lift og afspærring for gennemgang, hver gang der skulle skiftes ‘pære’. Pendlerne er nu udstyret med lyskilder, der kan brænde i adskillige år, før de skal skiftes. LED opgraderingssættet, som blev udviklet til BALLO-pendlen, kan købes her.

Opgraderingssæt med LED sparer strøm og CO2

Dertil kommer den æstetiske gevinst ved at genbruge den eksisterende lampe. Man bevarer det designmæssige udtryk, som en arkitekt eller indretningsarkitekt engang har valgt lampen ud fra.

Lysteknologien har udviklet sig hurtigt fra det øjeblik, hvor LED blev opfundet. Derfor behøver lamper og armaturer ikke at have mange år på bagen, før en LED-opgradering med et retrofit kit kan betale sig. Også belysning fra dette årtusind er i nogle tilfælde født uden LED eller med en LED-teknologi, som nu er overhalet.

Retrofit kit til OWEN- og PIN-lamper

Retrofit kit til Lampas-lamper er udviklet af Lampas i samarbejde med elinstallatører. Derfor passer de fuldstændig til lamperne og deres design. Vi har hver gang benyttet lejligheden til at forbedre lysfordelingen i lampen.

Når det gælder retrofit kit til OWEN-lamper betyder det, at vi anbefaler, at skærmen udskiftes samtidig med, at lysteknikken udskiftes. Moderne plasttyper diffuserer bedre. For OWEN-lamperne betyder det for eksempel, at man ikke kan skelne LED-boardets lysprikker bag skærmen. Læs mere om LED opgraderingssæt til den runde OWEN-lampe her og om LED opgraderingssæt til den rektangulære OWEN-lampe her.

Når det gælder PIN-lamper, anbefaler vi også en udskiftning af skærmen sammen med opgraderingen til LED. Læs mere om opgraderingssæt til PIN-pullerten her og om opgraderingssæt til PIN-parklampen her.

Vi udvikler løbende retrofit kit til vores lamper, ofte i forbindelse med en konkret forespørgsel. Derfor opfordrer vi dig som kunde, bygherre eller lampeejer til at kontakte os, hvis du overvejer en LED opgradering af en eksisterende Lampas-belysning.