Transparent

C.F. Møller Design

CF Møller Design gruppebillede

C.F. Møller.dk

C.F. Møller Architects er et af Skandinaviens førende arkitektfirmaer, som siden 1924 har skabt en række prisvindende projekter i Norden og resten af verden. Tegnestuens designafdeling, C.F. Møller Design, står bag en bred vifte af designløsninger i form af blandt andet produkter, møbler, byggekomponenter og indretning.

I starten af 00’erne indledte C.F. Møller Design et samarbejde med Lampas. Det resulterede i Quintus-serien, som i 2020 er introduceret i en revitaliseret LED-udgave.

Jon Brøcker, afdelingschef for Industrial Design, fortæller, at C.F. Møller altid har haft en interesse for at arbejde med lys – og altid med udgangspunkt i arkitekturen og det liv, der leves i og mellem husene.

“Betydningen af god belysning i forhold til at skabe rum, stemning, orientering og sikkerhed kan næsten ikke overvurderes. Især ikke på vores breddegrader, hvor dagene er korte en stor del af året,” siger han.

“Vi går efter løsninger, som er langtidsholdbare – både i fysisk og mental forstand. Det spiller ind på både kvalitet og form. Lamper må godt have karakter og kant, men er samtidig nødt til at være så tilpas enkle, at de spiller sammen med omgivelserne. De skal kunne tåle at blive set igen og igen både på afstand og helt tæt på, i dagslys og i mørke og i mange forskellige miljøer – i dag og om 10 år,” siger han.

C.F. Møller Design bygger på skandinaviske designtraditioner og sigter på at opnå et enkelt og tydeligt udtryk.

“Derudover er vi meget bevidste om, at de ting, vi laver, skal kunne matche sammenlignelige produkter. At funktion, æstetik og kvalitet skal være i top til den rigtige pris, siger sig selv. Derudover bestræber vi os på i tæt og konstruktiv dialog med Lampas at sikre, at produkterne fremstilles så bæredygtigt som muligt og med et minimum af vedligeholdelse og drift,” siger Jon Brøcker.

C.F. Møller har cirka 300 medarbejdere. Hovedkontoret ligger i Aarhus, og derudover har tegnestuen afdelinger i København, Aalborg, Oslo, Stockholm, Malmö, London og Berlin.

Læs interviewet med Jon i Lampas’ katalog:

Produkt design