Transparent

Ni lamper fra Lampas er Dark Sky certificeret

Ni lamper fra Lampas er Dark Sky certificeret

I alt ni udendørs belysningsprodukter fra Lampas har gennem det seneste år opnået en Dark Sky certificering fra organisationen DarkSky International. Tre parklamper, tre pullerter og tre væglamper er dermed godkendt som lamper, der mindsker lysforurening og lysgener.

Med certificeringen kan Lampas tilbyde et bredt udvalg af udendørs lamper, som tager hensyn til dyreliv, døgnrytme og stjernekiggere.

“Vi lægger vægt på, at lamperne har en høj æstetisk kvalitet samtidig med, at de er miljøvenlige. På det punkt står alle de certificerede lamper stærkt. Det giver vores kunder gode muligheder for at passe på miljøet og skabe stemning på én gang,” siger salgschef i Lampas, Henrik Dejbjerg Møller.

De tre Dark Sky certificerede park- og gadelamper er MIRUM L1400, SOMBRERO L805 og ANTO L1014. Derudover har pullerterne NYE L1002, NYE L1003 og ANTO L1012 modtaget certificeringen. Endelig er væglamperne ELMAR L3, ANTO L1010-160 og ANTO L1010-200 Dark Sky certificeret.

Hvad er Dark Sky certificering for lamper?

DarkSky International giver Dark Sky certificeringen til belysningsprodukter, der mindsker gener fra kunstig belysning. Lampen skal rette lyset nedad, sådan at det lander der, hvor der er behov for det. Det har betydning for, hvor godt man kan se stjernerne på nattehimlen, og hvor godt nataktive og lysfølsomme dyr og insekter trives. En Dark Sky certificeret lampe skal kunne vælges med en farvetemperatur på højst 3000K for at mindske blåt lys, som kan forstyrre døgnrytmen for dyr og mennesker.

“Det betyder, at lysets effekt er en smule lavere, så man skal have ekstra opmærksomhed på antallet og placeringen af lamperne. Vi hjælper gerne med lysberegninger og belysningsplaner, ligesom vi altid gør,” siger Henrik Dejbjerg Møller.

Parklamperne, som Lampas har fået certificeret, lever op til Dark Sky kriterierne og kan samtidig opfylde kravene i belysningsklasser for gader og veje.

Parklampen ANTO L1014 blev i 2022 valgt som mørkevenlig gadebelysning på Anholt. Her er der givet dispensation fra vejmyndighederne til at placere færre gadelamper end påkrævet. Foreningen Dark Sky Anholt er i gang med at få hele øen certificeret som Dark Sky område.

Læs mere om, hvordan Lampas giver rådgivning om belysning her.

Relaterede produkter

Henrik Dejbjerg Møller

Vil du vide mere?

Ring eller skriv, hvis du har et spørgsmål! I Lampas har vi en stor viden om lys og alle de overvejelser, der indgår i at skabe en smuk og funktionel belysning. Vi deler gerne ud af vores erfaring. Tag fat i os, hvis du har et spørgsmål, eller hvis du står med et udfordrende projekt.

Henrik Dejbjerg Møller

Salgschef
+45 3073 5777
hd@lampas.dk