Transparent

Friis & Moltkes legendariske L3 væglampe genopstår

Mikkel Bahr, designchef i Friis & Moltke, med ELMAR L3 væglampe

Friis & Moltkes legendariske L3 væglampe genopstår

Lampas og Friis & Moltke Design relancerer nu væglampen L3. Dermed genopstår en af de mest karakteristiske lamper fra 1970’ernes samarbejde mellem Friis & Moltke og Lampas.

Den nye ELMAR L3 er opkaldt efter Elmar Moltke. Den relanceres i to størrelser, deriblandt den oprindelige, hvor cylinderen er Ø160 mm og har en højde på 285 mm.

“L3 er essensen af en Lampas-lampe. Den er egentlig bare et stort rør, men med sin størrelse og enkelhed opnår den en tyngde og karakter, der gør den til et statement. Det er meget karakteristisk for de lamper, som Friis & Moltke designede i de tidlige år, og som Lampas blev producent af i 1971,” fortæller designchef i Friis & Moltke Design, Mikkel Bahr.

L3 med mindre lysforurening

ELMAR L3 er opdateret lysteknisk og redesignet med fokus på brug og bæredygtighed. Mikkel Bahr har stået for redesignet.

“Det var vigtigt, at den originale lampes design gik igen i videst muligt omfang. Samtidig ønskede vi ikke at lave en 1:1 klon af den mere end 50 år gamle lampe. Vi har udskiftet stål med aluminium for at forbedre mulighederne for genanvendelse, men også for at gøre lampen endnu mere robust. Godstykkelsen er øget fra 1,25 mm til 3 mm. Det giver cylinderen en tykkere kant og er med til at give lampen en eksklusiv fornemmelse,” siger Mikkel Bahr.

Lampen er nu lukket i toppen. Både for at beskytte den udendørs og for at gøre lampen mere lyseffektiv med et nedadrettet lys, så lysforurening mod himlen undgås.

For at udvide den gedigne væglampes anvendelsesmuligheder introduceres den i Ø120 mm med en højde på 215 mm.

Friis & Moltke’s L3 væglampe vender tilbage

Mikkel Bahr fortæller, at relanceringen af L3 er længe ventet.

“Der er en bølge af fornyet interesse for Friis & Moltkes arkitektur og design. Vi er blandt andet blevet kontaktet af folk, som vil høre, hvor de kan købe lampen. Designet har en stærk karakter, og karakter kan bare noget helt særligt,” siger han.

I Lampas glæder belysningschef Søren Lauritsen sig også over relanceringen af den klassiske Lampas-lampe.

“Vi har gennem de sidste par år opdateret og relanceret flere Friis & Moltke-lamper, og vi har glædet os meget til at få L3 med i sortimentet igen. Det er en markant lampe, der formår at understøtte arkitektur og indretning i alle skalaer,” siger han.

Se nærmere på ELMAR L3 her. Kontakt Lampas her for at bestille lampen.

Samarbejdet mellem Friis & Moltke Design og Lampas startede i 1971 og førte til en række markante lamper som LIBER L5U, LIBER L6 og postkassen LIBER L17, som af mange er kendt som Lampas-postkassen. Samarbejdet forsynede Friis & Moltke med belysningsdesign til deres brutalistiske bygningsværker og gjorde Lampas til en af Danmarks mest nytænkende og succesrige belysningsproducenter.

Relaterede produkter

Henrik Dejbjerg Møller

Vil du vide mere?

Ring eller skriv, hvis du har et spørgsmål! I Lampas har vi en stor viden om lys og alle de overvejelser, der indgår i at skabe en smuk og funktionel belysning. Vi deler gerne ud af vores erfaring. Tag fat i os, hvis du har et spørgsmål, eller hvis du står med et udfordrende projekt.

Henrik Dejbjerg Møller

Salgschef
+45 3073 5777
hd@lampas.dk