Transparent

Red Dot: Best of the Best – Lampas vinder med NYE

Red Dot: Best of the Best – Lampas vinder med NYE

Belysningsserien NYE vinder belysningskategorien og modtager den prestigefyldte anerkendelse Best of the Best i årets Red Dot Award.

NYE, som er tegnet af VE2 for Lampas, modtager nu den internationale designpris Red Dot Award for enestående produktdesign. Juryen har tilmed valgt at give NYE den højeste udmærkelse som Best of the Best i kategorien ‘Belysning og lamper’. Med 6500 deltagere i 49 kategorier gives Best of the Best til kun 1,2% af de indsendte produkter.

Dermed er Lampas for alvor tilbage som producent af lamper med et enestående kompromisløst fokus på kvalitet i design og håndværk. Lampas leverer belysning til byrum, bygningsværker, parker og veje.

NYE fremstilles i cortenstål eller pulverlakeret og kan beskrives som en rektangulær form med kiler skåret ud. Det vil sige, at NYE lyser ned af sig selv og videre ud på jorden i vifter af lys.

Pullertens enkle, nordiske design er skabt i tæt samarbejde med designvirksomheden VE2.

“NYE har en enkel ide og et stramt formsprog, hvor styrken ligger i gennembearbejdede og veludførte detaljer, hvilket giver et helstøbt indtryk. Pullerten er designet, så den tilføjer værdi til omgivelserne. Både i dagslys, hvor den bidrager med sit stille, skulpturelle udtryk, og om aftenen, hvor lyset iscenesætter lampen,” siger designer Hugo Dines Schmidt fra VE2.

Belysningschef i Lampas, Søren Lauritsen, er begejstret over, at virksomhedens første nydesignede produkt i længere tid opnår en Red Dot: Best of the Best.

“Det understreger, at vi har valgt den rigtige retning, hvor vi gør os ekstra umage for at integrere alle parametre omkring udvikling og fremstilling af belysning, lige fra design og genanvendelsesmuligheder over funktionalitet og lysteknik til montagevenlighed,” siger Søren Lauritsen, “Det beviser, at vi kan skabe exceptionelle belysningsprodukter ved et tæt samarbejde mellem arkitekt og producent. Vi har haft vilde diskussioner om radius på kanterne. Og det har været det værd.”

Lampas har i årtier været kendt som navnet bag belysning med et højt design- og håndværksmæssigt niveau.

NYE

Henrik Dejbjerg Møller

Vil du vide mere?

Ring eller skriv, hvis du har et spørgsmål! I Lampas har vi en stor viden om lys og alle de overvejelser, der indgår i at skabe en smuk og funktionel belysning. Vi deler gerne ud af vores erfaring. Tag fat i os, hvis du har et spørgsmål, eller hvis du står med et udfordrende projekt.

Henrik Dejbjerg Møller

Salgschef
+45 3073 5777
hd@lampas.dk